} google.maps.event.addDomListener(window, "load", initialize);

Rozdělení sektů podle cukernatosti

Rozdělení šumivých a perlivých vín dle zbytkového cukru

  • "brut nature" - "přírodně tvrdé": méně než 3 g cukru/litr (cukr nebyl po druhotném kvašení dodán)
  • "extra brut" - "zvláště tvrdé": obsah cukru mezi 0 až 6 g/litr
  • "brut" - "tvrdé": obsah cukru nižší než 12 g/litr
  • "extra dry" - "extra sec" - "zvláště suché" - "extra suché": obsah cukru mezi 12 až 17 g/litr
  • "sec" - "dry" - "suché": obsah cukru mezi 17 až 32 g cukru/litr
  • "demi-sec" - "medium-sec" - "polosuché": obsah cukru mezi 32 až 50 g/litr
  • "doux" - "sweet" - "sladké": obsah cukru je vyšší než 50 g cukru/litr